Zeilwedstrijd Zwartewater 2008

Op zaterdag 8 juni en 6 september worden er weer zeilwedstrijden gehouden op het Zwartewater georganiseerd door w.s.v. Zwartsluis en w.s.v. De Nadorst in Hasselt. Er doen meestal zo rond de 15 scherpe zeiljachten aan mee. Het zou leuk zijn als er meerdere Clevers aan de wedstrijd meezouden doen. Het is altijd een erg spannende en gezellige dag.

Zou leuk zijn als er inderdaad meer Clever’s 23 of Sportina’s zouden deelnemen. Gaat het hier om een of meerdere wedstrijden op een dag.

Enig idee over de beste verbinding vanaf het ketelmeer! Al mijn waterkaarten zijn ingepakt vanwege een verhuizing!

Graag meer info enmogelijk een website van de wsv.

Groet, Ernst

Uitslag zeilwedstrijd Zwartewatertrofee 7 juni

Zaterdag 7 juni samen met Rob Meeuwsen met de Listo om de zwartewatertrofee gezeild. De start begon voor de kajuitzeilboten om 12.20 uur. De wedstrijd begon met eerst veel zon en weinig wind en met later HEEL VEEL regen. Eerst ging het tot aan de brug in Hasselt alwaar een gele boei lag die men moest ronden. Daarna naar de industriehaven van Genemuiden en daarna weer terug naar de jachthaven Zwartewater.
Na als eerste over de startlijn te zijn gegaan raakten we al snel flink achter doordat we achter het zeil van een platbodem terechtkwamen en omdat we de verkeerde zijde van het zwartewater kozen hadden en we gelijk al overstag moesten. De rest van de schepen konden allemaal wel gewoon doorvaren omdat ze gestart waren aan loefzijde.
Tot aan de brug in Hasselt begonnen we steeds meer achter te lopen op de rest van de schepen. Daarna begonnen we langzaam weer in te lopen mede dankzij er een fikse regenbui aankwam en de wind dus weer iets aanwakkerde. Vlak voor Zwartsluis begonnen we het eerst schip voorbij te lopen (Waarschip 620) die ons konstant op de hielen bleef zitten totdat we de kiel geheel omhoog trokken toen we voor de wind voeren. Daarna begonnen we deze flink uit te lopen.
Ook de rest van de schepen kwamen we weer tegen bij het keerpunt in Genemuiden.
We kwamen uiteindelijk als één na laatste over de finisch en eindigen op de tweede plaats. Dit maakte de vele regen meer als goed.

zwartewatertrofee2008

Uitslag zeilwedstrijd Bodewes-Geertman Bokaal 6 september 2008.

Zaterdagochtend vroeg uit de veren om de boot van Rob Meeuwsen leeg te halen.
Alle zware spullen werden er uitgehaald. Zelfs het opstapje van de kajuitingang vonden we overbodig om mee te nemen. Het gevolg hiervan was dat Rob eindelijk na lange tijd zijn waterlijn weer eens zag.
Er stond die dag behoorlijk wat wind . We zeilden met een genua en grootzeil van de haven in Zwartsluis naar de vluchthaven “de Ketting” in Genemuiden maar liepen continu uit het roer. We waren rond een uur of 11 daar om een kop koffie te nuttigen en het bijwonen van de pallaver. De start was om 12.20.
Om 12.00 zeilden we de haven uit. We hadden voor een high aspect fok gekozen maar wilden nog wel even checken of we niet beter een genua konden gebruiken. Daarom zeilden we een gedeelte van de wedstrijdbaan richting de Ramspolbrug. Het gevolg van dit testen was dat we totaal de starttijd vergeten waren en we te laat bij de start ariveerden. Van de wedstrijdleiding moesten we daarom voor straf achter de laatste boot starten maar al snel haalden we twee langzamere boten in.
Daarna bleven we continu achter een Waarschip 1-4 tonner varen. De boot helde behoorlijk op de aan de windse koers en de fokkenist hing dan zo´n beetje half buiten de reling om de boot enigzins recht proberen te houden. Op een gegeven moment waren we de Waarschip zo goed als voor bij maar toen de fokkenist van zijn positie ging om de fokkeval nog wat verder door te lieren liepen we gelijk weer vijftig meter achter.
Bij het keer punt kwamen we nog een schip tegen die vastgelopen was.
De terugweg hadden we halve wind en hebben we de genua gehesen.
Toen begonnen we ook het Waarschip weer langzaam in te lopen.
We probeerden telkens als er een windvlaag aan kwamen om de boot in plané te krijgen. Op een gegeven moment hadden we een snelheid van 8,5 knoop op de meter staan.
Vlak voor finish hebben we nogmaals de High Aspect fok gehezen om niet uit het roer te lopen op de te varen aan de windse koers.
We kwamen als negende over de finisch vlak achter het Waarschip en eindigden op de zevende plaats (het Waarschip werd tweede?)
Hoezo eerlijke SW-cijfers.
Dit was voor ons beide een teleurstellende plaats omdat we ondanks de slechte start geen enkele fout hadden gemaakt