Zeilwedstrijd Zwartewater 2007

Op zaterdag 8 september is er weer een zeilwedstrijd voor kajuitzeiljachten op het Zwartewater. De start is vanaf de vluchthaven “de Ketting” ter hoogte van genemuiden en gaat tot aan de Ramspolbrug en weer terug.
Vorig jaar zijn wij met de boot van Rob Meeuwsen derde geworden.
Het zou wel leuk zijn als er nog een Clever 23 meedeed.

Is er ook een naam van vereniging bekend of een website/link waar ik wat info kan vinden.

Groet, Ernst

ernst@devries-apeldoorn.nl

Zij er meer wedstrijden in de regio Randmeren/Overijssel. ik heb zojuist een Clever 23 uit 1999 gekocht en wil meer wedstrijden gaan zeilen met mijn dochter.

ernst@devries-apeldoorn.nl

De zeilwedstrijd wordt georganiseerd door W.S.V. Zwartsluis en W.S.V. De Nadorst in Hasselt. Meer informatie is te lezen op de website http://www.rczwartewater.nl/ en http://www.jachthavendenadorst.nl/
De start is vanaf de vluchthaven De Ketting ter hoogte van Genemuiden en gaat tot aan de Ramspolbrug en weer terug.
In het begin van het seizoen is er nog een wedstrijd vanaf Motel Zwartewater in Zwartsluis tot aan de Ophaalbrug in Hasselt. Daarna weer terug tot aan de pont in Genemuiden en daarna weer terug naar Motel Zwartewater. Meestal doen er rond de 15 kajuitzeiljachten mee.
Er zijn ook prijzen aan verbonden.

Hallo Ernst,

het weekend daarvoor is er de ketelcup:
op zaterdag vanuit ketelhaven naar Lelystad en op zondag weer terug.
Georganiseerd door de watersportvereniging admiraal van kinsbergen in Elburg. Deelnemers van buiten de vereniging zijn, volgens de organisatoren, van harte welkom.

Lijkt me leuk daar met meerdere clevers aan mee te doen.

Groeten,

Hallo heren,

Ik heb op beide sites gekeken, maar kan geen wedstrijd vinden. Alleen een open-boten wedstrijd. Wordt de wedstrijd nog georganiseerd, kijk ik verkeerd ??

groet, Ton, 4ever

Hallo Ton,

De datum van de wedstrijd staat op de website http://www.jachthavendenadorst.nl/ onder agenda.
Alleen ik zie nu dat hij op 1 september wordt gehouden.
Het is wel een leuke wedstrijd om te varen. Het betreft hier vooral open vaarwater zodat we niet met onze lage masten last hebben van de rietkragen. Alle deelnemers zijn van harte welkom. Het is mogelijk om te overnachten in de haven.

Hallo allemaal

Hé, wat een verwarring. Hier wat info:

Op deze site:

http://www.wsvz.nl/agenda.html

staat dat de wedstrijd op het zwarte water 8 september is. Als je op mededelingen klikt zie je dat er ook kajuitboten mee mogen doen.

En op deze de info van de ketelcup:

http://www.wsv-avk.opweb.nl/modules.php?name=Kalender&op=view&eid=318

als de link niet werkt: googlen op admiraal van kinsbergen, dan klikken op:
evenementen
wedstrijden
ketelcup

ik heb het tel nr gebeld wat vermeld is: deelnemers van buiten de vereniging zijn van harte welkom, de laatste wedstrijd op zondag is 15.30 afgelopen zodat idereen tijd heeft om thuis te komen.

Groeten, Rob

Afgelopen zaterdag met de Clever van Rob Meeuwsen de wedstrijd gevaren.
De start was om 12.20. Van te voren zijn we even gaan proefvaren om te kijken of we met de grote genua konden zeilen of met de high-aspect fok, want het waaide nogal stevig. Grote genua, veel snelheid maar bij te veel wind ga je te schuin. High-aspect, hoog aan de wind maar bij weinig wind niet zoveel snelheid als met een grote genua.
Omdat de wind afzakte toch maar voor de grote genua gekozen.
Van te voren de boot lichter gemaakt door alle zware dingen er uit te halen zoals water aftappen, yerrycans met brandstof, chemisch toilet enz. Er deden veertien scherpe jachten aan mee. We hadden van te voren onze horloges gelijk gezet zodat we precies wisten wanneer het startschot zou vallen. Na een perfekte start ging de reis eerst richting Ramspol. Tot aan het vogeleiland moesten we kruizen. Na het vogeleiland kwam er al snel een gat tussen de langere en snellere schepen en de kleinere. Voorbij het vogeleiland konden we scherp aan de wind blijven varen tot aan de keerboei bij Ramspol. Daarna met de wind in de rug weer terug richting Genemuiden. We hebben toen de kiel in zijn geheel opgetrokken. Dit scheelt toch al gauw een halve knoop. Voorbij het vogeleiland viel de wind even weg maar toen waren de snellere schepen al binnen. Dit heeft ons veel punten gekost. Al met al een geslaagde middag met een constante snelheid van ruim boven de vijf knopen en een top van 6,5 knopen en dat met windkracht 3 a 4.
Omdat we geen enkele fout gemaakt hebben viel het resultaat wel een beetje tegen. De Vijfde prijs. Maar ja, als je kijkt wat er voor snelle schepen ermee deden, o.a Dehler, Ohmega, Bavaria, allen met veel wedstrijd ervaring, was het nog niet zo slecht.

… en omdat de grote genua toch wel erg uitgezeil bleek komt er een nieuwe.

Het was een hele leuke zeilwedstrijd.

Groeten,Rob