Waddentochtje

Afgelopen (Hemelvaart-)weekend een tochtje naar de Wadden gezeild! Niet helemaal zoals gepland, maar toch…
's-Woensdags uit Den briel vertrokken richting Hoek van Holland. Als gevolg van zwaar stroom en wind tegen op de Nieuwe Waterweg en de verwachte windkracht 8 maar een nachtje geschuild in de Berghaven in Hoek van Holland. Op Hemelvaartsdag een heerlijk tochtje over de Noordzee: in ca. 14 uur van Hoek van Holland naar Den Helder (Marine Yacht Club in de Harssens: Prima haven, heerlijk eten en de beste douches ooit)
Vrijdag het wad op en vrijdag op zaterdagnacht voor het eerst van ons leven drooggevallen ten zuiden van Griend! Bevalt prima en is zeker voor herhaling vatbaar. Veel zeehonden (met jonkies) gezien.
Zaterdag vertrokken en rond Terschelling via de Noordzee naar IJmuiden gezeild. Zwaar weer en veel wind (meest 20-25 knopen) op de kop met een ruige zee. 's-zondags in de loop van de dag kwamen we na ca. 26 uur zeilen pas in IJmuiden aan. 's-maandags uit IJmuiden verrokken voor de terugtocht naar het Brielse Meer, waar we, bij Spijkenisse nèt te laat voor de sluis waren. Nooit gerealiseerd dat deze om 18.00 uur op ‘dubbel rood’ gaat, zodat we dindsdags pas weer naar huis konden.
Moe maar voldaan kunnen we terugkijken op een voorjaarstochtje met onze Clever van ruim 300 mijl, waarbij, dat kan ik u verzekeren, ons tweede rif er nauwelijks uit geweest is!