Met gestreken mast door Amsterdam overdag

Het leek ons wel een keer leuk om naar Zeeland op vakantie te gaan. Heb alleen weinig trek om 's nachts door Amsterdam te varen. Is het ook mogelijk om overdag met gestreken mast deze route te nemen?

Met een gestreken mast kan je door bijna alle grachten van amsterdam varen.
Het is dus leuker om dan niet de staande mast route te doen maar door de grachten te varen.
als het druk is of de smalle stukjes moet je wel opletten voor je mast die nogal uitsteekt.
Het is wel een paar jaar geleden maar heb het zelf een aantal keren gedaan.

Gr peter

Als je de mast strijkt en dan naar voren schuift heb je daar weinig last van . Wij zijn dit jaar van Drachten naar Dokkemer nieuwerzeilen gevaren op die manier. Geen centje pijn.

Gr Rob

Twee jaar terug ook met gestreken mast door A’dam gegaan. En de rest van de staande mast route ook, want er stond dat weekend toch geen wind. image http://home.kpn.nl/aquaphobia/afbeeldingen/forum/buttons/smileys/1.gif

Op de site van RWS vind je een volledige beschrijving van de staande mast route

Gr Fred

Ik ga meestal met gestreken mast over de A12

tja trailersailer…

gr, Ton

De tocht met gestreken mast door Amsterdam is inmiddels volbracht. Zowel de heenreis als de terugreis geen noemenswaardige problemen gehad behalve dan een plastic boodschappentas die achter het roer bleef haken. In de Six-haven hebben we onze mast gestreken en alle vallen en wanten met zeilbinders aan de mast bevestigd. Vlak naast het muziek gebouw aan 't IJ onder de brug door. Je komt dan uit op het Oosterdok waar ook science centre Nemo gevestigd is. Oppassen voor de vele rondvaartboten met toeristen daar. Na een aantal bruggen kom je dan uit op de Oude Schans. Ook daar is het weer erg oppassen. Aan het eind van de Oude Schans zijn we linksaf de Binnen Amstel opgevaren die overgaat in de Amstel. Op de Amstel vaar je langs Carré en het Amstel hotel. Daarna rechtsaf het Amstelkanaal op waar je langs het Okura hotel vaart. Via het het Zuider Amstel kanaal langs het olympisch stadion en door de stadionsluis die gewoon open staat kom je dan uit op de Kostverlorenvaart waar de staande mast route langs gaat. Hier moet je schutten in de Nieuwe Meer sluis. Leuke ervaring. Een mogelijkheid om aan te leggen in de stad is er niet, Elke centimeter langs de kade ligt wat. En als je niets ziet liggen zie je aan de kettingen die uit hetwater steken dat er iets op de bodem ligt. Ook met de vele junks en zwervers is het niet raadzaam om je boot onbeheerd achter te laten. We zijn weinig plezierboten tegen gekomen tijden onze tocht door Amsterdam.

Kaart Google Maps route door Amsterdam vanaf de Six-haven tot aan de Nieuwe Meersluis.

De route gaat via het Oosterdok (langs Nemo) over de Oude Schans, de Binnen Amstel, Amstel (langs het Amstel Hotel), het Amstelkanaal (langs het Okura hotel) en het Zuider Amstelkanaal (langs het olympisch stadion). Je komt dan weer uit op de Kostverlorenvaart waar de staande mast route langs gaat.

image

Varen over de Oude Schans met links de Montelbaanstoren en rechts achter science center Nemo

leuke tocht. Een idee om ook eens te doen.
Wat kan je toch veel met die bootjes.

Ben je lang op vakantie geweest? Nog verder naar het zuiden?

Gr Rob

Ben in totaal 3,5 week weg geweest naar het Grevelingenmeer.

Wij zijn deze zomer vanaf Aalsmeer via Nieuwe Meer door A’dam gevaren. Tot aan Oranjesluis in 5 kwartier. Kostverlorenvaart route.
Alles genavigeerd op de i-phone App van Waternet. Die geeft alle voorkeursroutes. En brughoogten, sluizen, etc. Ook info met staande mast.
Ging prima! Heen en terug.

Ook op de ANWB app voor de i-phone genavigeerd naar Friesland.

Roy