met Clever naar Zwitserland gevaren!

klinkt gek, maar het kan echt.

Met onze clever 23 zijn we deze zomer in het zuiden van Lago Maggiorre te water gegaan. Rit van 1200 km was goed te doen. En er zijn trailerhellingen en afritten. Het meer is 66 km lang en 5 a 10 km breed en biedt veel mogelijkheden.

Kleine haventjes, of liggen aan een boei vlak voor een leuk dorpje en soms een grote, luxe haven in de stad. Soms wel vol in hoogseizoen in Locarno. Maar met beetje kletsen mochten we liggen op de hoek van de passantensteiger van het restaurant.

De kleine eilanden voor Stresa zijn prachtig, met op Isola Bella een paleis en prachtige tuin. Overal konden we komen.

Om ons heen bergen tot 2000m en in de verte met sneeuw op te toppen. Met kabelbaan naar boven.

Heerlijk warm en helder zwemwater. Slechts ondiep langs de rand van de zuidkant. Daar konden we ankeren. Verder overal te diep. Dus aan de boei. altijd wel een gevonden. En nooit weggestuurd. Als het regent komt er gauw onweer bij en kan het flink spoken. Staalkabel aan de stag gemaakt en in het water geleid. Wist ook niets beters op open water.

Wind wisselde en draaide halverwege de dag. Goed timen dus. Soms 0, soms tot bft 5. In 2 a 3 dagen zeil je van zuid naar noord. En daar ligt het meer een stuk in Zwitserland (oa filmfestival van Locarno bezocht). Grappig om de gastland-vlag van Italie te strijken en die van Zwitserland te hijsen.

Kortom; zeer de moeite waard. Heerlijk om niet op drukke campings en autowegen langs het meer te hoeven zijn, maar vrij op het water en onafhankelijk van alles. Dik genieten.

Groet Roy