Koken aan boord

Wanneer je zoals wij tijdens de zomervakantie 3 a 4 weken met de boot op vakantie gaat, dan ga je niet elke dag uit eten. Anders wordt het wel een erg dure vakantie met de hoge restaurant prijzen in Nederland. Dus je moet een maand lang je potje koken aan boord. Nu leent de keuken van de Clever zich er niet voor om urenlang uitgebreid te gaan koken en na de maaltijd alles weer af te wassen. Om te voorkomen dat we moeten afwassen aan boord koken we al jarenlang alleen au bain marie. Dus met verpakking en al alles in een pan met heet water koken en de maaltijd op onze wegwerp borden te nuttigen met ons wegwerp bestek. Na de maaltijd een afvalzak vol maar geen afwas.
Omdat onze kookpan aan boord niet al te groot is was het altijd een hele opgave om een verpakking te vinden die in onze pan paste.
De ene dag aten we bijvoorbeeld in folie verpakte rode bieten met in folieverpakte aardappels van b.v Celavita. De andere dag een kant en klaar maaltijd die in onze pan past.
Dit jaar hebben we veel maaltijden bereid in oven en braadzakken. Dit zijn hittebestendige en waterdichte zakken verkrijgbaar bij o.a. de Blokker die je dan vult met wat je wilt opwarmen. Na het vullen sluit je de zak met meegeleverde afsluitbandjes nadat je eerst het meeste lucht er uit gehaald hebt.
Na de kooktijd +/- 15 minuten leg je de kookzak op je bord en knip je hem open en kun je zonder te morsen de zak ledigen.
Eet smakelijk.