Hefkiel aandrukplaat?

Ik heb een vraag rond een New Classic Op de kielkast zit aan stuurboord een soort wartel/aandrukschijf die de kiel vastdrukt, waardoor die niet rammelt met de golfslag. Dit is een onderdeel dat ook op de originele bouwtekening staat. Vorig jaar kwam bij het los- en vastdraaien een enkele keer wat verteerd rubber (van de pakking) mee. Bij de laatste vaart naar de winterstalling lekten er ook enkele druppels water langs die wartel. Ik denk dat het rubber helemaal hard is en dus niet meer afdicht. We kunnen de ring misschien wel strakker zetten, maar dat houdt ook eens op, bovendien gaat het draaien aan de wartel dan heel moeizaam en slijt het rubber nog harder. Om nu te voorkomen dat we halverwege het seizoen de wal op moeten met lekkage zouden we dat graag voor het nieuwe vaarseizoen goed hebben.

Heeft iemand eenzelfde ‘ding’ in de boot en weet hij of zij misschien of de pakking makkelijk te vervangen is? Of wat de maat is van die pakking?

dank, wisonne(at)gmail.com (moderator: emailadres aangepast)

Dit klinkt als een onderdeel dat wij niet hebben op onze Clever. Als het werkt zou dat overigens niet verkeerd zijn, want de Clever 23 heeft veel last van bonkende kiel.

Wellicht bij Noel Watersport ?

succes groet, Ton