Barberhaulers voor de Sportina

Hoi allemaal,

Ben aan de slag gegaan met spinakeren. Echt een extra dimensie en zo mooi om dan met zulk licht weer zo snel over het gladde water te gaan. Kiel omhoog met ruime koersen, heerlijk!

Alsof de twee extra schoten en op- en neerhouder nog niet genoeg extra lijnen zijn heb ik gemerkt dat het voor een mooie stabiele spi-trim toch fijn is om nog twee barberhaulers toe te voegen. Weer twee lijntjes erbij en waar zet je die dan nog vast? Na wat experimenteren ben ik nu op een mooi systeempje uitgekomen, niet te duur, wegneembaar en zonder nieuwe camcleats te hoeven aanbrengen.

Benodigdheden voor een barberhauler:

  • twee softshackles
  • een klein blokje zonder swivel (schackle draait wel)
  • voldoende 6 mm lijn (zal nog kijken hoe lang de mijne nu zijn)
  • trapeze klem (clamcleat CL253)
  • frictieloos oog. Deze rode zijn van ronstan.

De eerste softshackle gaat met het blokje op de scepterpot net voor het breedste punt van de boot. De frictieloze ring met een paalsteekje oid aan de 6 mm lijn. De tweede softshackle gaat aan de voorste poot van de dubbele scepterpot en daaraan bevestig je de trapezeklem.
De spischoot door het rode ringetje en dan de 6 mm lijn door het blokje naar de achterste poot van de dubbele scepterpot. Dan het bewegende eind door de klem en trimmen maar!

Hieronder wat foto’s. Benieuwd naar jullie oplossingen! Swivel met klem op de genuarail?

ziet er mooi uit, volgende keer op de randmeren maar uitkijken naar deze grote rood gele lap aan de horizon, en dan maar eens zien of ik uberhaupt dichterbij kan komen :stuck_out_tongue:

Ik ga nu met de code zero spelen op het eemmeer. Die is lichtgrijs haha.

Ik wil n.a.v. onze ervaringen met licht weer toch eens meekijken bij jou Koen, ik heb het halve IJsselmeer gemoterd omdat ik niet sneller ging dan 1,9 knoop, en dan de 24 uurs langs zien vliegen met alle spinnakers.
Ik heb 2 rails met blokjes hoger op de boot (bij de kajuit) gebruik je die bij een spinnaker?
Anders ga ik komende vakantie ook even langs Miedema voor advies.